[bt_bb_section layout=”boxed_1200″ lazy_load=”yes” show_video_on_mobile=””][bt_bb_row][bt_bb_column order=”0″ lazy_load=”yes” width=”1/2″ width_lg=”1/2″ width_md=”1/2″ width_sm=”1/2″ width_xs=”1/1″][bt_bb_text]
Υλικά
Υλικά για την ποτήρι panacotta:
750 Gr Φυτική Σαντιγί χωρίς πρωτεΐνη γάλακτος
125 Gr Γάλα Σόγιας ή Ρυζιού bio
42 Gr Γλυκοζίτες Στεβιόλης από το φυτό stevia
8 Gr Άμυλο αραβοσίτου
170 Gr Σοκολάτα 70% περιεκτικότητα σε κακάο
1 Gr Βανίλιας Μαδαγασκάρης (Υγρή βανίλια)
Υλικά για το glacage φρούτα του δάσους :
200 Gr Φράουλα πουρέ ή φρούτο
20 Gr Βατόμουρο κόκκινο
16 Gr Νερό
12 Gr Γλυκοζίτες Στεβιόλης από το φυτό stevia
3 Gr Πηκτίνη ΝΗ για φρούτο
[/bt_bb_text][/bt_bb_column][bt_bb_column order=”0″ lazy_load=”yes” width=”1/2″ width_lg=”1/2″ width_md=”1/2″ width_sm=”1/2″ width_xs=”1/1″][bt_bb_image lazy_load=”yes” image=”7587″ size=”full” image_height=”” shape=”square” align=”inherit%$%%$%%$%%$%” caption=”” url=”” target=”_self” hover_style=”simple” content_display=”always” content_background_color=”” content_background_opacity=”” content_align=”middle” responsive=”” publish_datetime=”” expiry_datetime=”” el_id=”” el_class=”” el_style=””][/bt_bb_image][/bt_bb_column][/bt_bb_row][/bt_bb_section][bt_bb_section layout=”boxed_1200″ lazy_load=”yes” show_video_on_mobile=””][bt_bb_row][bt_bb_column order=”0″ lazy_load=”yes” width=”1/2″ width_lg=”1/2″ width_md=”1/2″ width_sm=”1/2″ width_xs=”1/1″][bt_bb_text]
Εκτέλεση
Για την panacotta σοκολάτα:
Σε κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα , την σαντιγί, την βανίλια και την μισή ποσότητα στέβια και με χρήση μαρίζας ανακατεύοντας ζεσταίνουμε έως τους 40 ο C. Προσθέτουμε μια ποσότητα από το παραπάνω μίγμα στην μπασίνα που έχουμε την υπόλοιπη μισή ποσότητα στέβια και το άμυλο και αναμιγνύουμε μέχρι να λιώσει (χρήση bimer). Το μίγμα άμυλου το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να δέσει (καλό ανακάτεμα). Μόλις δέσει το προσθέτουμε στην λιωμένη σοκολάτα (45 ο C) και αναμιγνύουμε με μαρίζα μέχρι να λιώσει. Αφήνουμε το τελικό μίγμα ώστε να πέσει η θερμοκρασία στους 35 ο C ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα με σύρμα.
Για την επικάλυψη φρούτα του δάσους:
Ζεσταίνουμε τον πουρέ και τα φρούτα με την μισή ποσότητα stevia σε μέτρια φωτιά και σε θερμοκρασία 50 -60 οC προσθέτουμε την πηκτίνη που την έχουμε ήδη ανακατέψει με την υπόλοιπη στέβια. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και συνεχίζουμε μέχρι να βράσουν για 1 λεπτό.
Μόλις το coulis φρούτων κρυώσει είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
[/bt_bb_text][/bt_bb_column][bt_bb_column order=”0″ lazy_load=”yes” width=”1/2″ width_lg=”1/2″ width_md=”1/2″ width_sm=”1/2″ width_xs=”1/1″][bt_bb_text]
Συναρμολόγηση:
Για το ποτήρι: Γεμίζουμε με 120 gr panacotta το κάθε ποτήρι και τα τοποθετούμε στην συντήρηση για μια ημέρα μέχρι να σταθεροποιηθούν. Την επόμενη ημέρα προσθέτουμε 25 gr glacage φρούτων του δάσους.
[/bt_bb_text][/bt_bb_column][/bt_bb_row][/bt_bb_section]